VIP wijn (Van @VIPInternet!) (In Dutch, sorry.)

Vandaag ontving ik een mooi, groot pakket van de postcode. Dat gebeurt regelmatig maar dit pakket was een beetje onverwacht, hoewel de afzender mij wel bekend klinkt.
DSC05004

De afzender is VIP Internet waar ik diverse domeinnamen heb geregistreerd waaronder de naam van mijn blog. Jeweetwel, wat je nu leest. VIP bestaat dit jaar namelijk 15 jaar en dat wilden ze vieren dus hebben ze een aantal pakketten verloot aan hun Twitter-volgers. Ik volg ze op Twitter dus ik had een kans. En ik won!

DSC05005

In de verpakking zat een mooi houten doosje met een bijbehorende brief. En ja, dat is een kist met wijn erin, maar welke soort wist ik nog niet meteen. Maar eerst, de brief lezen!

DSC05006

Ze bestaan al 15 jaar en ik heb al geruime tijd bij hen het een en ander geregistreerd. In het verleden heb ik zelfs een website door hen laten hosten maar tegenwoordig gebruik ik mijn eigen server daarvoor. Plus een virtuele server ergens in de Cloud. Plus Microsoft Azure. Eigenlijk gebruik ik ze alleen voor domein-registratie en het beheren van de bijbehorende DNS gegevens. En dat gaat heel goed.

DSC05007

En dan de wijnkist. Hierboven de kist nog in de doos, en hieronder buiten de doos. Een mooie kist, overigens.

DSC05008

Natuurlijk blijft de vraag over wat ik met het kistje ga doen zodra de wijn op is. Ik vind het altijd zonde om ze weg te gooien. Misschien dat iemand er een mooi vogelhuisje van kan maken, of zo? Ik zie wel! Maar eerst, de wijn!

DSC05009

Oh, nog meer brieven en er zit een fles ondersteboven in het kistje. Ziet eruit als rode wijn. Dat heeft wel mijn voorkeur, hoewel ik wijn meestal gebruik als ik een biefstukje bak en de just ga blussen met wat vocht. Rode wijn geeft een iets zoetere smaak aan de jus en maakt deze donkerder.

Maar dit is een drinkwijn, geen kookwijn…

DSC05010

Er zitten twee wijnflessen in. Een witte Merle Blanc de Chateau Clarke en is vanaf 2015 drinkbaar en houdbaar tot 2018. Ik denk dat dit een mooie fles is om met de Kerstdagen aan te breken.

De rode wijn is een Merlot, ook van Chateau Clarke, natuurlijk. Deze is al sinds 2014 drinkbaar en houdbaar tot 2025. Een mooie fles om het nieuwe jaar mee te gaan vieren!

DSC05011

En daar zijn de twee flessen met gefermenteerd druivensap. Ze zien er best mooi uit.

DSC05014 DSC05015

Even de etiketten goed lezen. Mooie, Franse wijnen, dat moge duidelijk zijn. De witte wijn moet eigenlijk gekoeld worden tot 12 graden maar rode wijn drink je gewoon op kamertemperatuur. Ten minste, zolang het maar niet tropisch warm is.

Altijd ook leuk om te zien wat ik nog weet van mijn lessen Frans van vroeger. Gelukkig heeft de rode wijn tevens een Engelse vertaling, want mijn kennis van de Franse taal blijkt nog steeds even slecht te zijn…

DSC05016

Ziehier, de twee flessen wijn die ik bij VIP Internet heb gewonnen. Ik ben er best blij mee want met de feestdagen komen ze prima van pas. En voor diegenen die willen weten welke fles mijn favoriet is:

DSC05017

Tja, sorry. Ik drink eigenlijk vrij zelden wijn. Een glas cola vind ik namelijk net zo lekker bij de maaltijd. Maar bij een speciale maaltijd hoort geen cola, maar gewoon een mooie fles wijn. En die heb ik nu! Geloof mij maar, ze komen wel op rond de kerstdagen. Ze zien er lekker uit en zijn best goed van kwaliteit. Ik ben er dan ook best blij mee.